info@anartfulproduction.be

Procedure voor het ontwikkelen van een website

Het ontwikkelen van een website loopt in verschillende fases.

01

FASE MEETING

Als eerste stap spreken we af en bekijken we wat er nodig is. Dit kan op een locatie naar keuze. 
Vragen om te behandelen:
  • Heb je al een domeinnaam ?
  • Wat is het budget?
  • Hoeveel pagina's wil je?
  • Ga je de website achteraf zelf beheren? 
  • Welke extra opties moeten er voorzien worden: taalmodule, fotogalerij... 
02

FASE RESEARCH

Afhankelijk van wat we besproken hebben, wordt er mogelijk een fase 'research' voorzien voor het verzamelen van extra informatie, foto's, gegevens... specifieke modules zoals een afspraakmodule, een webshop,... . Er wordt ook rekening gehouden met favoriete websites, voorkeur van stijlen, welke tools er dienen geïntegreerd dienen worden, eventueel integratie van bestaande huisstijl of inhoud. 

Hierop gebaseerd wordt de offerte opgesteld.

03

FASE WEBDESIGN

Na akkoord van de offerte wordt het ontwerp van de website voorzien. Door eigen ontwerp of door integratie van een (door de klant gekozen) thema. Een bestaand thema kan perfect geïntegreerd en gepersonaliseerd worden naar de gewenste stijl van bedrijf.

 

04

FASE WEBONTWIKKELING

  1. INSTALLATIE: de website en alle modules/componenten/plugins worden geïnstalleerd op een lokale testomgeving.
  2. CODERING: anArtfulProduction programmeert de website. Indien u gekozen heeft om de website zelf te beheren, worden de nodige modules geïntegreerd.
  3. CONTENTINTEGRATIE: Al de teksten en foto's die aangeleverd worden zullen toegevoegd worden aan de websites. Het is mogelijk om de teksten door anArtfulProduction te laten schrijven.
05

FASE TESTING & CONTROLE

Wanneer de website afgewerkt is, wordt deze voorgesteld aan de klant. Vervolgens bekijken we samen wat we nog ontbreken en wat er nog geoptimaliseerd kan worden. Hierbij gaan we na dat we "niets vergeten zijn" vooraleer de website in productie geplaatst kan worden. 

 

06

FASE LIVE "PRODUCTION"

Als alles 100% tiptop is, wordt de website online geplaatst op een door jou gekozen domeinnaam. De testomgeving blijft steeds lokaal beschikbaar bij anArtfulProduction indien dit gevraagd werd (dit is onderdeel van het onderhoudspakket). Zo is er steeds een back-up van de website indien er iets zou voorvallen. 

Een infosessie wordt voorzien zodat je zelf aan de slag kan met Joomla en zelf artikels/pagina's kan beheren. 

07

FASE WEBMASTER

De website is up-and-running. anArtfulProduction kan jouw website ook beheren achteraf. Dit gaat snel als er enkele kleine wijzigingen nodig zijn. Ook wordt er een 'onderhoudspakket' aangeboden waarbij de website regelmatig ge-update wordt en de modules/plugins/componenten steeds vernieuwd zijn tot de laatste versie. Dit alles maakt de website stabieler voor hacking.